pH test strips, 100 stuks in handig doosje

Vorige Artikel 9 van 10 Volgende
€ 18,99

NIEUW pH test strips, 100 stuks in handig doosje

 • Professionele teststrips van een hoge kwaliteit
 • 100 pH strips in een doosje
 • Snel en nauwkeurig resultaat binnen 15 seconden
 • Voor zelfcontrole zonder bloedprikken
 • Aanbevolen bij kuren met magnesium en/of zuiveringszout
 • Product omschrijving

  Meet eenvoudig je pH waarde (zuurtegraad)

  Met deze nauwkeurige pH teststrips voor speeksel en urine meet je snel en makkelijk de zuurtegraad van je lichaam. Dat is van belang voor je zuur-base evenwicht. 

  Deze pH strips meten alleen relevante pH waarden tussen de 4,5 en 9,0. Gebruik je urine of speeksel om te testen, wacht 15 seconden tot de strip verkleurd is en lees op de kleurenschaal af wat de pH waarde is. De kleurenschaal geeft veel tussenwaarden aan en is makkelijk af te lezen. 

  De kleuren die onder elkaar staan bepalen samen wat je pH is. De strip heeft drie zogenaamde ‘indicatoren’ zodat de pH beter afgelezen kan worden. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen kun je het beste op 1 dag de test 3 keer uitvoeren:

 • Meet als eerste de zuurgraad in je ochtendurine (na 6.00 uur)
 • Voer de tweede meting ’s middags rond 13.00 uur uit met een nieuwe strip.
 • Voer de laatste meting uit ’s avonds rond 20.00 uur.
 • Noteer de gemeten waarden. Tel de 3 metingen bij elkaar op en deel door 3 om het gemiddelde van die dag te bepalen. De uitkomst van de gemiddelde waarde kan als volgt worden geïnterpreteerd:

       6.5 - 7.0 : geen significante verzuring
       5.5 - 6.5: middelmatige verzuring
       4,5 - 5,5: hoge mate van verzuring

  Herhaal deze meting iedere 2 weken om inzicht te krijgen in de voortgang.

  Ideaal te gebruiken bij een kuur met Zechsal magnesium of zuiveringszout. Je kunt dan volgen of je lichaam de zure afvalstoffen afvoert en weer in evenwicht komt. 

  Bij het gebruik van zuiveringszout

  Als je wilt starten met bicarbonaat adviseren wij om de pH van je lichaam te meten. Doe eerst een zogenaamde nulmeting voordat je begint en volg daarna het verloop.

  Als je speeksel zuur is (pH <7,0) start dan met het zuiveringszout. Kies zelf welke methode je prettig vindt: oraal of transdermaal via je voetenbad. Meet je pH regelmatig. De waarde van een gezond persoon ligt tussen de 7,1 en de 7,5 (licht alkalisch). De ideale waarde is 7,4. Voor de pH van je urine geldt dat als deze beneden de 6,8 ligt (urine is over het algemeen iets zuurder dan speeksel) je baat kunt hebben bij zuiveringszout. Een gezonde bandbreedte voor urine is 6,8 tot 7,0.

  Wanneer je de pH van het speeksel meet, doe dat dan minstens één uur voor of twee uur na het eten. Meet 2 tot 3 keer per dag, zodat je een beeld van het gemiddelde krijgt. Ook voor de urine geldt dat deze gedurende de dag kan variëren. ‘s Morgens is de pH in het algemeen lager en ‘s avonds iets hoger. Daarom is het verstandig op meerdere momenten te meten, zoals hierboven beschreven.

  Het gebruik van zuiveringszout is over het algemeen veilig. Hoge doseringen kunnen hoofdpijn of misselijkheid veroorzaken. Langdurig gebruik kan schadelijk zijn voor nier en blaasweefsel. Gebruik het niet als u een natriumarm dieet volgt of (gelijktijdig) met medicatie als antibiotica en zuurremmers. Raadpleeg bij twijfel een arts.
© 2020 - 2023 PediCare Naturals | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel